lav din egen hjemmeside

Sådan kommer du i gang med WordPress

Går du med overvejelserne om at bygge dit eget website i WordPress? Eller har du fået lavet et website i WordPress, som du nu har brug for at kunne navigere rundt i selv? Vi giver dig nogle tips og brugbare råd til, hvordan du godt og nemt kommer i gang med WordPress.

WordPress er et af de mest populære CMS-systemer. Det blev egentligt udviklet med baggrund i at være et blogsystem. Men meget er sket siden da, og det bliver nu i lige så høj grad anvendt til at bygge websites i.

Så hvordan kommer du i gang?

Tag et WordPress kursus

Det bedste udgangspunkt for at bygge en flot og velfungerende hjemmeside eller webshop, er at tage et WordPress kursus. Med det får du helt konkrete værktøjer, som du kan benytte til at blive ferm i widgets, plugins og andre tekniske termer, som er gode at vide noget om, inden du skal i gang med at bygge dit website.

Men det hjælper dig ikke kun til selve opbygningen af websitet. Det hjælper dig også med at blive klog på alt lige fra hosting, og hvordan du registrerer dit domænenavn. Dermed alt hvad du har brug for at lære og at vide, inden og under du bygger dit eget website.

Der findes mange forskellige typer af kurser både online og fysisk.

Læg en plan for dit website

Det kan være meget overvældende at komme i gang og at få hul på bylden, når du sidder i backenden i WordPress for første gang. For hvilket tema skal du vælge, hvordan skal sitet overhovedet se ud, og hvad skal det egentligt kunne? Alt dette er meget godt at have lagt nogle planer for, inden du kaster dig ud i projektet, så du ikke farer vild undervejs, eller kommer til at føle, at det er en alt for stor mundfuld, du har kastet dig ud i.

Det skal gerne være en god og sjov oplevelse for dig at lave dit website. Det bliver det også, hvis du har en helt konkret plan for, hvad der alt skal ske.

Få hjælp til dit design

Om du er selvstændig frisør, driver en lille webshop eller driver en helt tredje form for virksomhed, er det vigtigt, at designet sidder lige i skabet. Det er muligt at finde et tema, der er gratis og nemt at bygge op i WordPress. Men vil du gerne have, at det er spot on, og at du sender nogle troværdige og professionelle signaler til dine kommende besøgende, er det vigtigt, at temaet og designet er i orden. Det gælder alt lige fra farver og tekst til CTA-knapper.

Brugervenlighed og hastighed er meget vigtigt, ligesom det skal være nemt at kunne finde rundt på dit site.

Få derfor gerne hjælp til det udefra, så du kan koncentrere dig om, hvad du godt kunne tænke dig, og hvad der er vigtigt for dig at få kommunikeret. Så får du et WordPress website, der sparker konkurrenterne af pinden.